Het template

Templates bepalen de look-and-feel van de website.

Deze blog is geïnstalleerd met het Cassiopeia template.

De opties worden bewerkt door 'Werken aan de website' te kiezen de Template instellingen link in het menu te selecteren (zichtbaar indien ingelogd).

Men kan bijvoorbeeld de achtergrondkleur, markeerkleur, site titel, site beschrijving en gebruikte lettertype van de titel wijzigen.

Meer opties zijn beschikbaar in het sitebeheer. Er kan ook een nieuw template geïnstalleerd worden met behulp van extensiebeheer.

De modules

Op de site zijn enkele veelgebruikte modules al vooraf ingesteld. Dit zijn:

  • Afbeelding (type: Aangepast), waarin de afbeelding onder het menu. Dit is een aangepaste module die bewerkt kan worden om de afbeelding te wijzigen.
  • Populairr tags (type: Tags - Populair), welke verschijnen als tags gebruikt worden in artikelen. Vul een een tag in het Tags feld bij het bewerken.
  • Oude berichten (type: Artikelen - categorie), waarin artikelen per categorie tonen.
  • Syndicaat (type: Syndicatie feeds), waarmee de lezers de berichten in een nieuwsreader kunnen lezen.
  • Login formulier (type: Login), welke gebruikers de mogelijkheid biedt afgeschermde gebieden van de website te benaderen.

Elk van deze modules heeft vele opties die in 'Modulebeheer' in het sitebeheer kunnen worden uitgeprobeerd. Indien ingelogd dan kan men ook het bewerkingspictogram selecteren rechtsboven wat je in het bewerkscherm van die module brengt. Sla elke module die wordt bewerkt altijd op en sluit hem.

Joomla! bevat ook vele andere modules die in de site kunnen worden geïntegreerd. Bij het ontwikkelen van de site kunnen meer modules toegevoegd worden, te vinden op de Joomla Extensions Directory.

Over de startpagina

De startpagina is ingesteld om de vier meest recente artikelen uit de categorie-blog in een kolom weer te geven. Daarnaast zijn er links naar de volgende twee oudere artikelen. Deze aantallen worden gewijzigd door, in het sitebeheer - op het tabblad van de blog-, de instellingen van de opties te bewerken. Er is een link naar de site beheergedeelte indien ingelogd.

Gebruik, als het blogbericht opgesplitst moet worden in twee delen -een inleiding en een afzonderlijke volledige pagina, de 'Lees meer' optie om een afbreking in te voegen.

  • Over de auteur: Bloemkool spinazie raapsteeltjes zeekomkommer Chinese kool pastinaken asperges winterpeen avocado peentjes rodekool spruitjes zeekraal broccoli.
Studio Haaglanden by Contera